Arenabolaget får en ny VD efter årsskiftet. Marcus Thuresson ersätter Anders Nelson som lämnar VD-stolen i Arenabolaget när han samtidigt slutar i Backahill AB.

– Det ska bli kul, säger Marcus Thuresson som även kommer att fortsätta som VD för GRAM Group.
Marcus har god kunskap om Arenabolaget och dess verksamhet efter sin tid som VD i Rögle BK mellan 2015-2019.
– Arbetet med att skissa på en utbyggnad av Catena Arena påbörjades av Arenabolaget i slutet av min tid i föreningen och har nu blivit en verklighet. Otroligt kul och en stor satsning som inte bara är ett lyft för verksamheter i arenan utan även för hela Ängelholm, säger Marcus Thuresson som kommer att fortsätta som VD för GRAM Group.

Anders Nelson har verkat i Arenabolaget under en längre tid och var med redan 2017 när Arenabolaget och Ängelholms kommun tog fram en gemensam avsiktsförklaring om att skapa ett idrottscentrum vid ishallsområdet.
Tre år senare, 2020, drog första etappen i gång med en utbyggnad av Catena Arena och en ny träningshall och därefter har Arenabolaget etappvis investerat ytterligare i området. I september i år öppnade en ny padel- och gymanläggning intill Catena Arena, upprustning och utökning av parkeringarna i området har påbörjats och i vår ska Arenatorget stå klart som binder samman ishallar och padelanläggning.

– Vi hade länge haft en vision om att skapa ett nytt idrottscenter i Ängelholm och det är mycket tillfredsställande att vi nu gått från vision till verklighet. De senaste åren har det hänt mycket på området och jag är glad över att ha varit en del i detta nätverk där folk och företag från olika håll strålat samman och tillsammans gjort detta möjligt. Det ska bli spännande att följa ÄHLM Arenastads fortsatta utveckling, säger Anders Nelson.
Anders lämnar de flesta av uppdragen han haft genom sin anställning i Backahill.
– Några saker ska jag fortsätta med så en viss kontakt kommer vi fortsatt att ha.

Svante Paulsson, ordförande i Arenabolaget, om VD-bytet:
– Först vill vi tacka Anders Nelson för det jobb han gjort, han har haft en viktig roll i ÄHLM Arenastads utveckling och vi önskar honom lycka till i framtiden. I Marcus Thuresson får vi en kompetent efterträdare som kan fortsätta resan som vi påbörjat, säger Svante Paulsson.